Portfolio Information

  • Created by: Ajda Gregorcic
  • Date: 10/2019
  • Skills: graphic design, branding, identity, events

Pri oblikovanju grafik za konferenco SGC v letu 2019 smo nekoliko razširili grafike, saj se je konferenci SGC priključil še SCW – Slovenian Creative Workshop. Pri oblikovanju grafik sem upoštevala dejstvo, da sta bila kreativni del konference o dizajnu za igre in del, ki ga pokriva Outfit7 kot glavni sponzor, tesno prepletena s preostalim delom konference. Grafiko za leto 2019 sem načrtovala v oranžno-rumenkastih tonih in dodala še nekaj igrivosti z uporabo zelene, modre in vijolične. Tema, za katero smo se odločili, je bila ‘jesensko’.

Zasnovala sem grafiko za brošuro, ovratne trakove, majice in plakate skupaj z urnikom predavanj in delavnic, ki so sočasno potekale v večih nadstropjih Gospodarskega razstavišča v Ljubljani.

Prav zaradi razporeditve konference v več nadstropij je bilo potrebno oblikovati 3D prostorski načrt z jasnimi informacijami o dostopu iz posameznega nadstropja v drugo. To mi je uspelo tako, da sem najprej pridobila točne informacije o tem, kako poteka ‘sprehod’ iz enega nadstropja v drugega. Ključna logistična težava, povezana z učinkovito zasnovo načrta in uporabniške izkušnje je bilo dejstvo, da bo konferenca razpeta čez kar štiri nadstropja razstavišča, pri čemer je eno izmed nadstropij ‘mrtva točka’, v kateri ne bo potekal noben del konference.

Ko sem skrbno preučila tudi posamezne prostore in hodnike, pri čemer mi je v časovni stiski, ko nisem uspela lokacije preučiti na licu mesta, pomagal sprehajalni vmesnik na spletni strani Gospodarskega razstavišča, sem se lotila načrtovanja.

Oblikovala sem načrt celotnega prostora konference v štirih nadstropjih, ki smo ga vključili v brošuro. Za perspektivo sem zaradi berljivosti izbrala izometrično ali popačeno perspektivo, ki pa jasneje prikaže informacije v posameznih nadstropjih.

Za čas konference smo na ključne točke (ovinke in stopnišča Gospodarskega razstavišča) dodali še oznake track-ov na označevalnih tablah, da bi se izognili napakam in tavanju uporabnikov po razstavišču.

V načrt sem vključila tudi oznake sanitarij, dostopa za invalide in splošne informacije (vhod, informacije, garderoba in smer ter način dostopoa).

Za glasovanje za naj indie igro med rastavljalci sem oblikovala volilne lističe, dodali pa še novost – vsem razstavljalcem indie iger smo dodelili štampiljke in ob testiranju igre je vsak obiskovalec prejel štampiljko na zbiralni listič, ki ga je prejel ob check-inu. Kdor je zbral 10 štampiljk, je prejel kupon za brezplačno pijačo v lokalu na after partyju v ljubljanskem Nebotičniku.

Konferenca je bila v letu 2020 prekinjena zaradi situacije Covid-19, vendar se vrača v Ljubljano v letu 2021. Več informacij o konferenci lahko najdete na spletni strani konference., v 2021 prihajajo z novo podobo in imenom Slovenia Games, s katerim si želi društvo Games Slovenia še bolj približati konferenco tujini.