O meni

9 let izkušenj na področju grafičnega oblikovanja in ilustracije

Sem Ajda, grafična oblikovalka in ilustratorka iz Maribora, Slovenije.

Klikni za celotni življenjepis

Moja specializacija je oblikovanje vsebin za splet, oblikovanje uporabniških vmesnikov in digitalna ilustracija z občasno uporabo prikupnih risanih likov, ikon in maskot. Že po naravi rada opazujem oblike in analiziram vzorce v vsakdanjem življenju, zaradi česar hitro dobim predstavo končnega izdelka, ki ga želim ustvariti. Oblikujem natančno in vsakemu izdelku dodam svojo noto, to je pozitivno naravnan stil s čistimi linijami in uporabo pisane barvne palete za pritegnitev pozornosti uporabnika.

Moj stil oblikovanja je primeren predvsem za podjetja, polna elana in pozitivizma, za izdelke in storitve, povezane z otroki in mladimi, storitvene dejavnosti, ki potrebuje privlačen izgled komunikacijskih medijev ter startupi, ki želijo svoje storitve predstaviti na unikaten in jasen način.

Oblikovala sem spletne strani za potapljaško društvo, prodajalce bazenov, veterinarsko kliniko, okuliste in prodajalce očal, za lastnike psov, za igralce spletnih iger, za kreativna podjetja, ipd.

Inspiracijo najdem v risanih likih, potovanjih, morski biologiji, modni industriji, arhitekturi in kreativnih ljudeh.

Orodja

Sketch  ✮✮✮✮✩
Photoshop  ✮✮✮✮✮
Illustrator  ✮✮✮✮✮
InDesign  ✮✮✮✮✮
HTML, CSS  ✮✮✮✮✩
Joomla  ✮✮✮✩✩
Wordpress  ✮✮✮✩✩
After Effects  ✮✮✩✩✩
TV paint  ✮✮✮✩✩

Spretnosti

• Oblikovanje uporabniških vmesnikov (UI)
• Načrtovanje spletnih mest in aplikacij (UX)
• Grafična zasnova spletnih strani in mobilnih aplikacij
• Oblikovanje celostne grafične podobe
• Grafično oblikovanje za tisk in DTP
• Ilustracija
• Oblikovanje risanih likov in maskot
• Izdelava grafik za igre
(liki, animacija)

Interesti

Zanimajo me prihodnost in inovacije, tehnologija, risanke, filmi, igre in animacija, družabna omrežja, notranje oblikovanje in ustvarjanje. V prostem času se izobražujem s tutoriali, udeležujem spletnih tečajev in predavanj ter izpopolnjujem svoje znanje s področja oblikovanja tudi izven področja grafike; trenutno je to les in hortikultura.

Jeziki

• Slovenščina – materni jezik
• Angleščina – tekoče
• Hrvaščina – solidno
• Nemščina – se še učim

Hobiji

Risanje z markerji, slikanje z akrilnimi barvami, šivanje, potapljanje, organiziranje pasjih srečanj pasme boston terier, vrt in obdelava lesa ..

Zakaj sodelovati z mano

• Zaradi risarskih sposobnosti lažje komuniciram in predstavim ideje naročniku
• Jasna in korektna komunikacija
• Neznanje ni ovira, je le razlog za učenje novosti

Zgodovina

Prve izkušnje s področja grafičnega oblikovanja sem dobila v času študija Interaktivne medijske komunikacije na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, ko sem izdelovala ilustracije za revije FHM Slovenija, FHM Hrvatska in AutoBild Slovenija, hkrati pa sem pridobila kar nekaj izkušenj v sodelovanju z oglaševalsko agencijo Oranža, s katero sem delala na projektih za Avtohišo Vič, elektrarno, zavarovalnico, regionalni razvojni inštitut, Thermalio, Vitapur in fasade Weber Terranova.
V družini sem obkrožena s kreativnostjo in moderno tehnologijo, sedaj pa tudi ponosna članica ekipe  GRECO d.o.o.,, našega družinskega podjetja, ki se ukvarja z izdelavo programske opreme in oblikovanjem. Ponujamo širok spekter grafičnih storitev in programerskih rešitev.

greco-logotip-01

Reference

Med reference štejem oblikovanje uporabniških vmesnikov za nekatere spletne in mobilne aplikacije Zavarovalnice Sava, oblikovanje ilustracij za FHM in AutoBild, oblikovala sem aplikacijo za Facebook, sodelovala pri izdelavi likov za 3D igro za konzolo Nintendo Wii in bila del ekipe, ki je izdelala projekt za LG. Risarske sposobnosti sem razvijala tudi kot pomočnica pri izdelavi ilustracij in animacij za igro Elroy and the aliens v sodelovanju s podjetjem Motiviti.

Lastni projekti

V prostem času se zaposlim z lastnimi projekti kot so Artida (o projektu), Boston.si (o projektu) in Planko – Družinski planer.

artida-logo          boston-si-logo          planko-logo-02

Submit a Comment