Letos smo z ekipo Greco sodelovali že na 3. Innovation Jamu Tovarne podjemov, kjer so izbrane ekipe s pomočjo  prototipnih dvojcev predstavile nove ideje in rešitve na področju zavarovalništva. Prototipni dvojci smo morali v le nekaj urah izdelati digitalni prototip mobilne aplikacije, ki si jo je zamislila dodeljena ekipa. Tokrat je, zaradi ukrepov posledic Covid-19, prvič dogodek potekal povsem prek spleta.

V maju 2020 smo tako dobili ekipo z idejo o aplikaciji, ki bi mladim v kriznih časih lahko pomagala pri iskanju rešitev za svoj propadajoči posel. Pri tem bi uvedli voice-recording sistem, ki bi rešil nenehno težavo prezaposlenih operaterjev zavarovalnice na telefonskih linijah in omogočil strankam, da odgovor prejmejo kar prek digitalnega bota po imenu Savka z vnaprej pripravljenimi postopki, navodili in smernicami za ukrepanje.

Prav tako bi aplikacija omogočala povezavo z mentorji in mreženje vseh s pomočjo aplikacije.

Izbrali so zanimivo ime aplikacije in sicer ‘Bomb’ – Been out, I’m back, kar je tudi njihov glavni slogan in naslavlja mlade, ki so se morali v kriznih časih, kot je čas koronavirusa in karantene, spopasti z izgubo posla (npr. v gostinstvu) in sedaj iščejo rešitev zanj.

Covid-19 nam je v letu 2020 predložil precejšnji izziv, saj so podjetja primorana uporabljati inovativne pristope komunikacije z uporabniki s pomočjo sredstev, ki so na voljo, in to v zelo kratkem času. Prilagoditev podjetij trenutni situaciji je v mnogih primerih pomenila edino možnost za preživetje.

Splet in avtomatizacija lahko podjetjem ponudita dodatni komunikacijski in prodajni kanal, hkrati pa v času, ko smo zavezani k osamitvi, nagovarjata še širšo publiko kot bi jo sicer, saj so v tem času uporabniki postali bolj spletno osveščeni in je hkrati to postal eden izmed glavnih virov komunikacije podjetij s strankami.

Pravilni pristop, ozko usmerjene strategije k specifičnim segmentom uporabnikov in hitra zmožnost prilagajanja so tisti, ki determinirajo preživetje/uspeh ali padec v dani situaciji.

Share this

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *